Ajánlatkérés, kapcsolatfelvétel
Ajánlatkérés

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Kattints a lenti listában szereplő kérdésre, a legördülő rész tartalmazza a megfelelő választ. Ha nem találsz olyant, ami választ ad a problémádra, lépj velünk kapcsolatba.

Milyen formátumban tudunk nagykereskedőtől vagy gyártótól termékadatokat feltölteni?

A feltöltés lehet csv, xml vagy excel formátumú file-okból, de amennyiben a nagykereskedő egy feedet vagy API-t bocsát rendelkezésünkre, azt is tudjuk alkalmazni.

Feed esetében az adatok frissítését a nagykereskedő rendszere határozza meg, míg API esetében a fogadó fél, esetünkben a yappp.com határozza meg, milyen gyakran tölti le a nagykereskedelmi adatokat.

Mikor használjuk a közvetlenül a webshopok meglévő adattartalmát a termékfeedek előállításához?

Abban az esetben, ha más forrás nincs, és a webshopban lévő termékadatok minősége megfelelő.

Előfordulhat (az esetek többségében ez a helyzet), hogy a termék feedek előállítása előtt először a webshop termékadat struktúráját kell rendbetenni, mert olyan mértékű problémákkal/hiányokkal szembesülünk, amelyek nem teszik lehetővé hogy az egyes feed-ek kialakítása az adott feed kötelező előírásait teljesítse.

Milyen webshop platformokat tudunk kezelni?

Támogatjuk a legelterjedtebb hazai plaformokat, mint az UNAS vagy a Shoprenter, de az olyan nemzetközi/globális platformokat is, mint a Shopify, Magento, Amazon, Ebay, Woocommerce, Glami, stb.

Gyakorlatilag bármilyen webshophoz tudunk csatlakozni, amennyiben az publikus API alapú eléréssel rendelkezik.

Melyek azok a tipikus problémák, amelyekkel a webshop tulajdonos a webshopjának feltöltésekor szembesül?

Előfordul, hogy a több nagykereskedővel/szállítóval áll kapcsolatban, és azok különböző adatstruktúrában adják át az adatokat. Tipikus probléma, hogy máskép kategórizálják hasonló termékeket, vagy eltér a termék név felépítése, más típusú termék id-t használnak. Ilyenkor szükséges konszolidálni a termékadatokat, amelyet a yappp.com az un. Master Catalog-ban hajt végre.

Miért van szükség termék feed-ekre?

Röviden: azért, hogy webshopod-ban árult termékek/szolgáltatások minél hatékonyabban jussanak el a célközönséghez, és ehhez ki tudd használni a szükséges csatornákat.

Hosszabban: az online hirdetési platformok a hagyományos szöveges hidetések mellett a termékhirdetésekre automatizált megoldásokat hoztak létre, amelyek termékadattal történő "ellátására" szabványos csatornákat hoztak létre. Ilyenek például a Google Shopping Ads kampányai, amelyhez a termékadatokat fel kell tölteni a Google Kereskedői Központba (Google Merchant Center).

Hasonló elvek szerint működnek az árösszehasonlító oldalak (pl. Árukereső, Árgép)és a globális piacterek is (Amazon, Ebay, stb).

A yappp.com rendszerével tehát nem csak azt tudod elérni, hogy hatékony termék hirdetési kampányokat hozhass létre a Google Ads-ben vagy a Facebook-on, hanem az értékestési csatonákat ki tudod terjeszteni az árösszehasonlító oldalakra és a globális piacterekre is.

Mi a különbség a webshopok által kínált feed-ekhez képest?

Ezek az alap feed-ek erősen leegyszerűsítettek. Tipikusan nem tudják kezelni az olyan, hirdetési szempontból fontos adatokat, mint például a hűtőszekrénynél az energiaosztály, vagy egy ruhánál a ruha mintáját.

Képzeljük el, hogy 3 cég hasonló termék kínálattal ugyanazt a feedet használja az adott webshop platformon. A Google/Facebook felé így semmiben nem fognak különbözni, csak az árban. Viszont ha a feedhez hozzápakoljuk ezeket a paramétereket, a feed jobb minőségűvé válik, és ezen keresztül a hirdetéseink is. Így olyan esetben is van esélye a hirdetésinknek megjelenni, amikor a többi cégé nem jelenik meg. Ilyenkor tehát nem csak az árban tud versenyezni, hanem a megjelenésben is.

Hol használjuk a mesterséges intelgenciát?

Tipikus alkalmazás a termékek megfelelő kategóriába sorolása, ha erre a nagyker adatbázis nem alkalmas. De használhatjuk a paraméterek felismerésére azok értékei alapján, vagy összevont paraméterek szétválasztására is. Praktikus eredményeket kapunk a termék elnevezések összeállításakor is, hogyan legyen a termék elnevezve a webshopban, a Merchant Center feedben vagy a Glami-ban. Benne legyen a márkanév vagy sem? Az elején vagy a végén?

A mestreséges intelligencia használata akkor hatékony, ha megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre.

Van lehetőség konzultáció/tanácsadás igénybevételére?

A yappp.com szoftver eszközei mellett lehetőség van tanácsadási/konzultációs szolgáltatás igénybevételére is.

10 évet meghaladó tapasztalattal rendelkezünk az online hirdetések, digitális marketing területén, cégvezetőnk arany fokozatú Google Ads termékszakértő, rendszeres résztvevője a Google globális termék konferenciáinak.

Kérdésed van?